Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Isnin, 22 Jun 2015

Car Seat pilihan



Tarikh : 15.06.2015
Hari : Isnin
Lokasi : Dalam kereta lepas ibu parking kereta





Dah siap parking pun tak mahu keluar lagi..
Kemain lagi kan..
Abi siap tukar yang ada screen lagi taw untuk awak..
Sibuk tengok upin ipin dia tu..

Sebelum ni memang dah niat nak beli carseat baru yang lebih sesuai dengan liyana yang semakin membesar ni..
Yelah, anak ibu ni dah 1 tahun 7 bulan kan..
Tak kan nak duduk dalam carseat baby lagi kan..
Memang tak selesa lah kan..

2 minggu juga kami survey carseat di AEON..
Abi lebih selesa survey kat situ..
2 minggu lepas pegi AEON Bukit Indah..
Promoter Sweet Cherry tak ada..
So tak dapatlah kami nak bersoal jawab..

Minggu lepas kami pergi AEON Permas..
Dah  nampak dah carseat ni..


Klik gambar untuk lihat lebih lanjut.. Dah siap link ke website.. hihi


Ada 2 design carseat ni..
Tapi macam tak berkenan sebab tempat sandar tu gerak2..
Ingatkan reject punya sebab murah sikit dari carseat yang kami berkenan tu.. hihi
So kami decide nak pegi AEON Tebrau pula..
Nasib baik promoternya ada..
Sempatlah husband bersoaljawab tentang carseat ni..

Rupa-rupanya carseat ni namanya LB517 Canyon Child Booster..
Tempat sandar tu kita boleh laras ikut seat kita..
Lagi satu, boleh buka penyandar then jadilah booster seat untuk kanak-kanak 22kg-36kg..
Jimat belanja.. Sekali beli boleh pakai bertahun-tahun..
Sebab sekarang ni banyak kes baby tercampak bila kemalangan..
So kami cuba untuk mencegah..

Berikut ciri-ciri LB517 Canyon Child Booster

Net Weight : 12kg

Features :
1. Suitable from 9 to 36kg
2. Extra padded seat for children from 9 to 18kg
3. Backrest can be removed to become booster seat for children from 22-36kg
4. 5-point, 1-pull safety harness

Semoga dapat membantu serba sedikit tentang carseat ni..

Selamat berpuasa semua..




                                                                                                                                             

















5 ulasan:

  1. hy sis..sory tny..sy ada mslh sket ni..saya ada car seat yang sama mcm ni..tp mslhnye skrg lps basuh smlm baru sedar manual guide book cara nk pasang semula dia da ilang..so skrg sy mmg lost habis cara nk pasang semula bende ni..bole sis tlg saya x?klu sis free email saya kat raimey85@yahoo.com.my .. tq..btw nama saya raihan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. inshaAllah.. nanti saya cari dlu manual book nya ya.. kemudian saya email..

      Padam
    2. inshaAllah.. nanti saya cari dlu manual book nya ya.. kemudian saya email..

      Padam
    3. inshaAllah.. nanti saya cari dlu manual book nya ya.. kemudian saya email..

      Padam
  2. askm. nak tanya, carseat ni kena ikat dgn safety belt kereta x? ke trus letak je atas seat?

    BalasPadam