Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Selasa, 14 November 2017



Khasiat Pisang & Nenas 👆🏼👆🏼👆🏼

Banyak rupanya khasiat buah pisang & nenas ni. Tapikan banyak pula nak makan pisang then makan nenas lagi.. aduhai.. kalau makan dua buahan sekali gus kan senang? Tapi kan ada ke jual apa-apa produk yang menggabungkan dua jenis buah-buahab tu?? Lagi-lagi produk untuk bayi.. Jeng jeng jeng.. 

Disebabkan banyak khasiat pisang & nenas ini, maka untuk production bulan november ni owner @byciknuie ada keluarkan cookies baru iaitu
Banana Pineapple Cookies 🆕🆕🆕






Ibu-ibu dah tak perlu pening-pening kepala nak fikir macam mana nak bagi bayi anda makan nenas sebab nak dapatkan khasiat pisang & nenas 👆🏼👆🏼👆🏼


Cookies ini sangat sesuai untuk bayi 9 bulan ke atas. So tunggu apa lagi. Jom order


Open for Pre-Order November Batch 🤗
👱🏻‍♀️ Radiah Kudus
🚗 COD Area : 
Bandar Dato Onn | Taman Setia Indah | Taman Adda Height | Taman Austin Height | Desa Tebrau | dan Sekitar Johor Bahru
📮 Pos : Seluruh Malaysia

 


Sabtu, 20 Mei 2017

Bila ibu kerja, abi jaga anak-anak



Hari sabtu adalah hari bekerja buat ibu walau pun hanya separuh hari..
Dari 8.00 pagi - 12.30 tengahari..
Jadinya setiap hari sabtu ibu akan masak menu untuk sarapan & makan tengahari untuk abi & kakakliyana..
So hari ini ibu masak bihun goreng seperti yang kakak request semalam & nasi lemak..
Makan kenyang-kenyang ya kesayangan ibu semua..
Kakakliyana & adikluthfi duduk baik-baik dengan abi ya..
Sayang semua...

Image may contain: food

Lepas tu kan nanti abi akan update ibu keadaan anak-anak..
Biasanya abi akan send gambar anak-anak ibu ni..







Rabu, 11 Januari 2017

Klinik Keluarga Dr Hani, Bandar Seri Alam





Antara klinik paling mesra pesakit..
Ada juga disediakan tempat mainan untuk anak-anak..
Doktor & nurse pon sangat mesra alam..
Terima kasih pada seorang sahabat suami sebab memperkenalkan klinik ni pada kami..
Suami memang sangat cerewet bila melibatkan doktor..
Kalau doktor nya macam acuh tak acuh je jawab soalan atau semasa merawat kami, memang suami akan reject terus daripada pergi klinik tersebut.. huhuhu

So far, doktor hani memang suami suka..
Siap canang kat kawan-kawan lagi..
Sebenarnya, ibu sendiri pon suka doktor hani..
Doktor nya mesra pesakit, peramah & suka senyum..
Memang tiap bulan scan kat klinik ni..

Klinik ini pon ada buat detail scan taw..
Untuk makluman kalian, klinik ini hanya buat detail scan sebulan sekali sahaja..
Itu pun limited untuk 10orang sahaja..
Doktor cadangkan kepada kami untuk buat detail scan ini ketika usia kandungan 24-32 minggu sahaja..
Sebab di waktu itu, baby masih boleh bergerak lagi..
Seandainya masa scan tu baby tak tunjuk muka, mereka akan ganti scan untuk next time..
So pesakit pon puas hati dapat hasil scan seperti yg diidamkan..

Apa itu detail scan??


Caj RM250..
Mungkin ada lagi yang lebih murah kot..
Kami pilih buat detail scan di sini sebab dekat dengan rumah..
Itu pon kami lewat sampai klinik sebab stuck dalam jamm.. huhuhu
Nasib baik pesakit sebelum tu pon datang lambat..









Jumaat, 23 Disember 2016

Patung Princess??




20.10.2016
2 tahun 11 bulan

Anak ibu dah pandai request nak princess..
Tu patung tu baru lepas paww abi beli..
Tu crown pon sama.. dan-dan nak sama macam patung princess dia..
Sekarang ni, entah mana dah patung princess tu.. hahahaha

Sebenarnya kan, ibu tak pernah pun ajar kakak pasal patung princess ni..
Patung ala-ala barbie ni.. Keras gitu..
Sebab ibu suka lagi soft toy.. Boleh peluk, boleh cuci.. hihihi
Ni mesti sebab banyak tengok kartun taw kakak ni.. hahaha

Sekarang ini anak ibu dah pandai request nak pakai gaun baju-baju princess je..
Gaun-gaun jalan pon dah jadi baju basahan kakak je.. huhuhu
Memang sekarang ni ibu beli gaun yang murah-murah je..
Kalau ada yang cantik-cantik harga RM15 pon ibu sambar je..
Hahahaha~ janji cantik di mata kakak..

Sekarang ni kakak dah pandai pilih baju, kasut sendiri yang nak di pakainya..
Kalau pergi mall pon dah pandai pilih kasut nak dicubanya..
** Signnn.... kakak dah besar lah sayang..




Isnin, 19 Disember 2016

Tropika Baby Herbal Cream











Ni texture Baby Herbal Cream..
Macam lotion dan cepat meresap ke kulit..
Tak melekit langsung..
Best guna ni :)
Jimat pon jimat.. ibu guna untuk liyana ada 3 bulan rasanya..
Ibu sapu kat dada, perut & belakang dada tiap kali lepas mandi & sebelum tidur..
Sapu ini untuk dapatkan tidur yang lena, elak kembung perut, selsema & batuk..

Kalau berminat nak beli, boleh whatsapp ibu..
0167784185




Sabtu, 17 Disember 2016

Beg Toilettories Kakak






20.11.2016
Apa yang ada dalam toiletteries bag #nurliyanazafirah ???

1) berus gigi
2) thermometer
3) sepit kuku
4) sikat
5) tropika body lotion - botol pink
6) tropika head-to-toe - botol kuning
7) tropika baby hair & body oil
8) tropika citronella
9) tropika baby herbal cream
10) scent sync cough & cold care balm
11) scent sync calm balm

Lotion & mandian tu terpaksa letak dlm botol kecil sket sebab stok kt rumah botol besar yg 230ml punya.. so tak muat toiletteries bag tu.. 😅

Thermometer mmg sentiasa ada dlm bag tu utk mudahkan ibu check suhu badan kakak bila demam..

Tropika citronella tu pon mmg sentiasa dlm bag. Kalau kena gigit nyamuk/serangga mmg laju2 ibu sapu..

Ya, ibu bukan setakat jual produk tropika je tapi ibu juga pengguna produk #tropikaforbaby ..

balm scent sync tu ibu beli drp kawan ibu tqahnasir .. balm best & memberi kebaikan kepada anak2 buat ibu senang hati..

#sayajual
#sayajualbarangibuanak
#tropikaforbaby
#tipsiburad