Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Jumaat, 2 November 2012

DIY Project 7 : Bunga Telur utk Majlis Bertandang



Bahan2 yang diperlukan :
Crepe paper
Dawai halus
Reben
Gunting
Gam kertas (guna utk awal & akhir penggunaan pita pelekat putih)
Pita pelekat putih (utk balut lidi)
Lidi panjang
Kain net
Dawai kuning utk kain net (lepas letak telor)

Crepe paper ni harganya RM0.60 sahaja..
1 keping crepe paper boleh dpt 6 kuntum bunga..

Gigih taw bawak crepe paper buat kat opis bunga2 ni..
Letak dlm kotak kasut lagi.. hihi
Mula tu potong crepe paper ikut kuantiti bunga yg diperlukan..
Then lipat2 & ikat guna dawai halus..
Buat banyak2 dlu then baru kembangkan.. 
Dapat jimat masa taw.. hihihi~

Crepe paper flowers yg dah siap dikembang-kembangkan menjadi bunga..
Bunga yg dah siap kembang dicucuk kat polisteren.. hihi

Reben yg dah siap diikat dgn dawai halus..
Ini bagi memudahkan kita utk balut bersama2 lidi nanti..

  
Tada....
Bunga telor yg dah siap.. Simple je.. But I LIKE.. ^__^

8 ulasan:

  1. sama laa kita buat bunga tissue utk bunga telur. dah buat seratus. tapi blum kembangkan lagi :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah dekat2 ngn majlis bru kembangkan.. hehehe.. so x bimbang penyek.. hihi

      Padam
  2. biru juga..samelah kita...riben orange tu wat menyerlahlah..cntik...

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg saje guna color kontra pon.. colour block org kata.. hihiihi.. thanks cik mah..

      Padam
  3. comelnya bunga tisu dia. sama mcm yang imah buat jugak. Murah dan senang buat kan? apa2 pun, cantik!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kos xbesar tp usaha yg besar.. hihihi..

      Padam
  4. Ekeke.. terpikir jugak nak bawak gi opis. tapi segan ler pulak :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe.. rad buat time rehat je.. lagi pon kt opis ni ada 3 org je.. yg lain sume kt aras bawah.. tu yg slumber je.. hahaha

      Padam