Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Selasa, 15 Mei 2012

Ape yang telah berlaku pada 14.05.2012 ???

Sebenarnya tak adalah yg sadis pon berlaku..
Yang pasti semuanya peristiwa manis2 belaka..
Jom kita amek tahu ape yg berlaku pada tarikh tersebut..
Jeng.. Jeng.. Jeng..

9.45 pagi :
Pergi Maybank tukar buku ASB yg baru..
Ala yg warna biru tu..
Setelah umur saya cecah 27thn baru pkai buku biru taw..
Nampak sgt jarang simpan kt ASB kan??
Hahahaha~ nasib kamu la labu..

11.45 pagi :
Balik rumah atok amek Sijil Kursus Perkahwinan saya..
Motif ??? Saya nak ke Pejabat Kadi Johor Bahru utk beli Borang 2 (P)..

12.45 pagi :
Terus berdesup ke Tabung Haji area bandar dengan nawaitu untuk Daftar Haji..
Tahu tak bila kami boleh menunaikan haji???
Tahun 2049.. Hamek kamu.. 37thn lagi taw..
Hihihihi~ Tak pe, kami akan kumpul duit cepat2 banyak2 supaya kami dapat tunaikan Haji seawal yg mungkin.. Insyaallah..

1.15 petang :
Keluar je dari Tabung Haji, Mia terus tunjuk kt kedai makan..
Nasi.. Nasi.. Mia nak nasi.. Ala cian nye anak dara sorg ni..
Mia lapar la mummy.. Hehehe
Lupe plk nak maklum..
Sepanjang peristiwa ini, saya ditemani oleh Uder (adik) & Damia (anak sedara)..
Kami singgah la makan kt situ sebelum ke Pejabat Kadi..

1.50 petang :
Sampai2 je Pejabat Kadi Johor Bahru, sudah ramai yg sedia menanti di ruang menunggu..
Opis pon masih gelap lagi..
Saya terus ke mesin nombor giliran tu..
Semangat tekan2 tapi tak keluar slip nye..
Rasa macam nk tekan lama2 je mesin ni.. Sabotaj aku ke ape mesin ni??
Hahaha~ rupa2 nya, sebelum pukul 2.00ptg mmg tak function la mesin tu..
Dorg tutup.. Ape dah~ Mmg tak keluar slip lah..
Tepat jam 2.00ptg lampu opis nyala je cepat2 aku g amek nombor.. hahaha

Prosedur Pembelian Borang di Pejabat Kadi :
1) Ambil slip nombor giliran
2) Ke kaunter 7 untuk beli borang
3) Tunjuk salinan I/C & Sijil Kursus Pra-Perkahwinan
(kalau nak beli untuk pasangan boleh tapi kena ada salinan I/C pasangan & sijil kursus.. niat di hati nak belikan En A tp saya cuma ada salinan sijil kursus je.. mmg tak diterimanya.. Tegasnya kakak kaunter tu..)
4) Kakak di kaunter akan beri penjelasan ringkas tentang borang & dokumen yg perlu
5) Bayar RM5 dapat Borang 2 & Borang HIV
6) Balik~!!! hihihihi

3.15 petang :
Jemput mama di rumah sebab mama nak pegi Maybank..
Settle je urusan mama di kaunter ASB, kini giliran saya pula..
Leceh gak nk daftar no.tel ni erk..
Mesti kalian tertanya2 kan kenapa daftar no.tel kt Maybank plk??
Sebenarnya saya nak dapat kan TAC no..
Saya nak mudahkan kerja2 men'transfer' duit guna Maybank2u ni..
Kan mudah guna online service je.. Jimat masa..

4.30 petang :
Giant Tampoi : Mama nak beli langsir + tempah jahit skali langsir tu..
Pilih2 kain & design trus shopping tudung.. Hahaha~
Mama je beli sbb mama kaya time ni.. hahahaha

5.00 petang :
Kami ke Plaza Angsana pula~
Pegh~!!! memang sakan kami pusing..
Pegi Angsana cari kain utk buat persalinan majlis bertandang..
Mama sgt best sebab beliau belanja saya beli kain..
TQ mama~!!! Kain utk saya & En A taw..
Mama pon beli gak.. Glamor mama taw nanti.. hihi
Pegi UO cari comforter set plk.. AKEMI..
Yang ni saya bayar sendiri ya.. Mama tak belanja.. hihi
Lepas settle tu trus balik rumah sbb badan dah berlengas..

8.30 malam :
Pegi Kedai Jahit Moon di BBU.. Kedai nye biasa je kalo tgk dr luar..
Ada jual kain pasang.. cumel2 gak.. hihi
Kak Mas ukur badan aku & mama.. borak2 jap then blk sbb k.mas pon nk cepat & aku plk nak balik Masai..
Harga yg kak mas caj tu mmg sgt berpatutan aku rasa..
Kain chiffon beaded tu dea amek tak sampai rm200 pon..
Maybe sebab aku pon juz buat kurung moden je..
Malas la nak fesyen2 sgt.. nanti xleh duduk bersimpuh plk masa nikah.. haha
Masa kami ke sana, ada gak 2 pasang baju pengantin yg ada tayang kt ctu..
Jahitannye kemas.. Terus je rasa yakin yg baju aku tu akan jadi cantik..
Sgt berharap.. ^_^
Dianggarkan baju siap awal bulan 7 nanti.. tak sabar nya saya..

Hari saya berakhir dengan jaya nya..
Poket makin kurang + persiapan makin meningkat + keletihan yg amat = bahagia..
Hahahaha~ walau ape pon, saya rasa bahagia + excited buat persiapan ni..
Gambar kemudian la saya upload sbb xbawak camera g opis la..
Hahaha~ kantoi update blog kt opis..

6 ulasan:

  1. assalamualaikum..salam perkenalan...ayong b2b johor jugak..baru nak start preparation...hehe..ni tgh nak cari tailor best...kedai jahit moon tu ok ye? dia kat area mana ek?

    BalasPadam
    Balasan
    1. silap2.. kedai jahit moon tu rupanya kedai jahit utk lelaki kalo tak silap la.. kedai yg rad pegi Maz Idaman.. selang satu kedai.. kdai ni kt BBU.. so far puas hati dgn hasilnya.. boleh la survey nnt.. :)

      Padam
    2. maz idaman tu bridal ke kedai jahit? kat BBU tu area mane ye?blh bg spesifik area?sbb bbu tu besar jugak kan...hehe..

      Padam
    3. maz idaman tu just tailor je.. upah jahit sgt reasonable kot.. tak tahu la bg org lain kan.. sederet dgn restoran Remaja & b'hampiran dgn masjid jamek BBU..

      Padam
  2. thanks a lot!! nak g terjah la nnt..hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok.. silalah.. semoga maju jaya!! ^_^

      Padam